Over de Kok

ceciel1Met veel plezier en enthousiasme heb ik de opleiding kok en kelner gevolgd aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde (België). Veel van de afgestudeerden staan vermeld in de Gault Millau- of Michelingids. Ik koos een andere richting. Tijdens mijn opleiding aan de hotelschool liep ik stage bij Stefaan Destrooper. Hij staat te boek als ‘de beste bakker van Vlaanderen’. Hij heeft mijn liefde voor bakken alleen maar groter gemaakt. Al snel wist ik dat dat het was wat ik wilde gaan doen; eigen eerlijke producten maken en verkopen. Producten waar mensen blij van worden. En wees nou eerlijk, wat is er nog lekkerder dan een versgebakken madeleine met biologische frambozen en eigengemaakte lemon curd?

Alle producten zijn home made. Ik kies bewust voor het werken met streekproducten. Deze zijn altijd met oog voor het milieu gemaakt. En wat ik nog belangrijker vind: diervriendelijk. De producten die ik gebruik zijn van het seizoen. Zo is het assortiment vanzelf wisselend. In het aspergeseizoen is er aspergequiche en in de zomer maak ik tartelette met aardbeien.