Operalunch bij de kok en de tuinman

Tijdens de operadagen genieten van een filmisch concert en een heerlijke lunch? Op vrijdag 10 mei organiseren we een operalunch.

De operalunch bestaat uit twee gangen met een glaasje prosecco en koffie of thee. Aansluitend spelen Florien Hilgenkamp (zang) en Roberto Guijarro (piano) in de voorstelling ‘Unlost’. Een filmisch concert met liederen van Olivier Massiaen en gaat over de kloof, de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving. Sopraan Florien https://www.operadagenrotterdam.nl/programma/unlost/en pianist Roberto voeren live betoverende liederen van de Franse componist.

Vrijdag 10 mei: lunchconcert in restaurant De Kok en de Tuinman, Koningsveldestraat 14 https://www.operadagenrotterdam.nl/programma/operadagen-thuis-2019/

Florien Hilgenkamp (zang) en Roberto Guijarro (piano)

Lunch: 12.30 uur
Inloop: 14.00 uur
Start: 14.30 uur
Reserveer voor de lunch door een e-mail te sturen naar dekokendetuinman@gmail.com of telefonisch via 06-52838437. Voor het concert hoef je niet te reserveren.

Voor de operalunch is er plek voor 30 personen en kost 22,50. De lunch zal bestaan uit 2 gangen met een glaasje prosecco en koffie of thee, reserveer dus snel!
Stuur een mail naar dekokendetuinman@gmail.com

Tot dan!
Ceciel en Anna

Eerste fase van de aanleg tuin van de koning is… KLAAR!!!

De tuin gezien vanaf de achterkant

De eerste fase van de aanleg van de tuin is klaar! In de eerste week van april zijn er ong. 1000 planten en 4 grotere bomen geplant. De Acer Blood Good geeft al mooi zijn rode kleur af en de Nothofagus Antartica geurt de tuin met kaneel. De verschillende grassen zoals, Hakamechloa Macra, Sesteria en Festuca Mairei steken hun grassprieten al omhoog vanuit de zwarte aarde. Rodgersia, Astilbroides Tabularis, Dalmera, kruiskruid, geitenbaard, geranium ‘Johnson blue’ zijn zich aan het wortelen naast alle andere 30 verschillende soorten planten die er nu staan.

Met plezier en enthousiasme hebben we de planten uitgezet en geplant.

Op naar de 2e Fase!!

De 2e fase is de voorkant van de tuin bij het ijzeren hek. Om hier mee te kunnen starten zijn we nu subsidie aan het aanvragen om deze fase te gaan realiseren!

Voortgang ‘Tuin van de Koning’

In de maanden december, januari en februari is er hard gewerkt om het ontwerp van de 1e fase te realiseren. Dit is gelukt!!! Het ontwerp is uitgevoerd en ligt nu klaar om verder te worden ingericht.

De samenwerking met Munter tuinprojecten is zeer geslaagd verlopen!! Samen met Jan Munter, Aart en Bart ligt de tuin nu klaar voor de planten en bomen die eind maart geplant zullen gaan worden.

De tuin is aardig opgehoogd om de wadi vijver te kunnen realiseren. Wij kunnen nu 22 M3 opvangen en al het overige regenwater zal geleidelijk worden afgevoerd naar de waterkratten die in juni dit jaar aan de voorkant onder de voetbalkooi geplaatst gaan worden.

De wadi/ vijver is gevuld en wordt verder aangevuld met regenwater wat op het dak valt van het kinderdagverblijf, grenzend aan onze tuin.

Het ontwerp van de eerste fase is vooral organisch van vorm. De beweging van de vorm wordt versterkt door het water in de wadi/vijver. De planten en bomen zullen het eerste gedeelte van de tuin compleet maken zodat afstemming, beweging en balans tot hun recht komt.

De oude plataan van minimaal 100 jaar oud heeft een verzorging gehad van Hans Brandt en ook de kastanje die door de vele werkzaamheden van vorig jaar te lijden heeft gehad staat er weer mooi bij.

Het oude schoolplein verdwijnt steeds meer in de tuin in wording.