Ga naar de inhoud

Fairtrade winkelen? Dat kan binnenkort bij ons!

  • door

Eerlijk en heerlijk is onze missie. Daar past niet alleen ons eten, of de duurzame manier van tuinieren bij, maar ook ons nieuwe winkeltje! Vanaf 1 december openen we namelijk de deuren van het Winkeltje van de Tuinman. Daar koop je bloemen, cadeautjes en speelgoed van bekende merken als Global Affairs en Return to Sender. Voor een eerlijke prijs en met hart voor de wereld. Op dit moment zijn we druk met het samenstellen van de collectie en het doen van inkopen. We kunnen niet wachten tot je bij ons de leukste Sinterklaascadeaus kan shoppen! Volg ons op Facebook voor het allerlaatste nieuws en voor een sneak peak van de collectie.

Global Affairs

Global Affairs is een Nederlands bedrijf dat voornamelijk knuffeldieren verkoopt. Deze worden met de hand gemaakt, gehaakt, gebreid of genaaid door vrouwen in China, Peru, Sri Lanka en India. Zij krijgen daar een eerlijke prijs voor en werken in goede omstandigheden. De producten worden ook met aandacht voor het milieu gemaakt. Global Affairs bestaat al 20 jaar en verkopen hun producten in de hele wereld. Niet alleen in kleine winkeltjes zoals het Winkeltje van de Tuinman, maar ook in bekende Musea zoals Bauhaus en TATE. En nu dus ook in Rotterdam! Gewoon bij jou om de hoek in het Liskwartier. 

Return to Sender

Ook Return to Sender is een bedrijf dat fair trade producten verkoopt. Een bedrijf met een verhaal, daar doen wij graag zaken mee. Return to Sender is opgericht door Katja Schuurman, Tessa Vos en Maarten van Huijstee. Katja wil mensen de kans geven hun ambitites waar te maken. Eerlijke handel als motor achter duurzame ontwikkeling.

De missie van Return to Sender is om met eerlijke en duurzame handel vrouwen te helpen een leven voor zichzelf en voor hun familie op te bouwen. Door de vrouwen op een duurzame manier kennis te laten maken met de Westerse markt, lukt het en hun leefomstandigheden te verbeteren. Ook leren ze hoe ze dit in de toekomst vol kunnen houden.

Return to Sender heeft door de verkoop van meer dan 2 miljoen producten tot nu toe al bijgedragen aan het creëren van ruim 8800 banen wereldwijd.

Het winkeltje van de Tuinman verkoopt onder andere vazen en accessoires van Return to Sender.