Ga naar de inhoud

*Help* Petitie: Behoud van de tuin!

  • door

Beste lezer, lieve gast,

Afgelopen week hebben wij te horen gekregen dat wij ons terras moeten sluiten bij gebrek aan terrasvergunning. Drie bewoners van een complex die niet aan onze tuin grenst ervaren overlast van ons terras en hebben een melding gedaan bij de horecagebieds-adviseur, tevens handhaving en veiligheid van de Gemeente Rotterdam. De Gemeente Rotterdam verstrekt geen nieuwe vergunningen voor binnentuinen. Oude binnentuinen die al een vergunning hebben mogen die houden zolang die niet wordt vernieuwd. Hierdoor is het verboden om in de tuin op het terras te zitten en te genieten van wat onze voortreffelijke Kok heeft bereid. Dit doet ons vanzelfsprekend veel verdriet. 

Jullie, onze trouwe gasten en toevallige binnenlopers, verwelkomen wij al vier jaar met het grootste plezier in onze tuin om daar in alle rust te genieten van ons eten. Jong of oud, alleen of in groot gezelschap, uit de buurt of van ver, iedereen geniet op diens manier van de schoonheid die onze tuin te bieden heeft ver weg van alle drukte uit de grote stad: ‘s ochtends vroeg met een krantje, ‘s middags met een glaasje huisgemaakte limonade, of aan het einde van de middag met de zakkende herfstzon en een glaasje wijn. De tuin is ons meest dierbare bezit en die willen we graag met jullie blijven delen.

Wij willen daarom een dringend verzoek doen aan de Gemeente Rotterdam om hun besluit in heroverweging te nemen omdat ons terras in de tuin een onmisbare plek is geworden in het Oude Noorden van Rotterdam. Indien het mogelijk is ons terras te openen, zullen wij uiteraard altijd rekening blijven houden met onze buren. 

Aan u de vraag: zou u deze brief willen ondertekenen? Wij zijn uw steun heel dankbaar!

We zijn in januari (vanaf de 14de) en februari open op zaterdag en zondag. Vanaf 1 maart zijn we gesloten. Natuurlijk zitten we niet stil en zijn we druk bezig met het maken van nieuwe plannen, zoals kookworkshops. En ons restaurant kan nog steeds gehuurd worden voor vergaderingen of besloten bijeenkomsten. Wil je daarover meer weten? Neem dan contact met ons op.

Met zorg,

Ceciel, Anna en het team van de Kok en de Tuinman