Open van vrijdag tot en met zondag 9.00 – 18.00 uur

Andere dagen op afspraak.

Stadsoase Rotterdam

Stichting 'De Tuin van de Koning'

De Tuin van de Koning.

Wat willen wij?

Het doel is het creëren van een groene duurzame esthetische tuin voor alle Rotterdammers, maar met name voor de bewoners van het Liskwartier.

Op dit moment is de tuin volledig betegeld van ongeveer 700m2 gelegen midden in het Liskwartier. Het voormalige schoolplein grenst aan de school die nu geëxploiteerd wordt door SKAR, er zijn 20 kunstenaars gevestigd in het pand en op de plint zit een ontbijt- en lunchrestaurant de Kok en de Tuinman, Galerie Untitled en Rem atelier.

Het unieke en innovatieve van dit project zit het in het op een natuurlijke en vrijblijvende manier de verbinding aan te kunnen gaan tussen kunst, groen en verduurzaming van Rotterdam.

Voor wie?

De tuin zal voor iedereen toegankelijk zijn, om gewoon een boek te lezen, te genieten van een verkoelende plek onder de plataan tijdens broeierige dagen of de aangrenzende horeca of galerie te bezoeken.  doordat de tuin o.a. gevuld wordt met beelden van de galerie en er werkplekken zijn voor de kunstenaars die zich in het pand hebben gevestigd ontstaat er op een ongedwongen vrijblijvende manier contact tussen de verschillende bewoners, de kunstenaars en de bezoekers van de tuin.

We willen optimaal gebruik maken van natuurlijke bronnen, zoals het opvangen van regenwater van de omliggende platte daken, het kweken van zaden, planten en moes, stimuleren van biodiversiteit in de tuin, educatie, natuurlessen, om interesse in de natuur bij kinderen en volwassenen te wekken.

Buurtbewoners kunnen ontspannen en elkaar ontmoeten in deze oase. Kinderen die willen spelen en leren over de natuur. Cultuur kunstliefhebbers die kunst kunnen bekijken en direct contact kunnen komen met de kunstenaars. Stads- en natuurliefhebbers die kunnen genieten van weelderig groen, wateropvang en innovatieve maatregelen.

Hoe gaan we het realiseren?

De tuin zal vanuit subsidie aanvraag worden gerealiseerd. Op dit moment ligt er een aanvraag bij City lab 010 en zijn we bezig bij Hoogheemraadschap Schieland Krimpenerwaard (HHSK).