Ga naar de inhoud

Voortgang ‘Tuin van de Koning’

In de maanden december, januari en februari is er hard gewerkt om het ontwerp van de 1e fase te realiseren. Dit is gelukt!!! Het ontwerp is uitgevoerd en ligt nu klaar om verder te worden ingericht.

De samenwerking met Munter tuinprojecten is zeer geslaagd verlopen!! Samen met Jan Munter, Aart en Bart ligt de tuin nu klaar voor de planten en bomen die eind maart geplant zullen gaan worden.

De tuin is aardig opgehoogd om de wadi vijver te kunnen realiseren. Wij kunnen nu 22 M3 opvangen en al het overige regenwater zal geleidelijk worden afgevoerd naar de waterkratten die in juni dit jaar aan de voorkant onder de voetbalkooi geplaatst gaan worden.

De wadi/ vijver is gevuld en wordt verder aangevuld met regenwater wat op het dak valt van het kinderdagverblijf, grenzend aan onze tuin.

Het ontwerp van de eerste fase is vooral organisch van vorm. De beweging van de vorm wordt versterkt door het water in de wadi/vijver. De planten en bomen zullen het eerste gedeelte van de tuin compleet maken zodat afstemming, beweging en balans tot hun recht komt.

De oude plataan van minimaal 100 jaar oud heeft een verzorging gehad van Hans Brandt en ook de kastanje die door de vele werkzaamheden van vorig jaar te lijden heeft gehad staat er weer mooi bij.

Het oude schoolplein verdwijnt steeds meer in de tuin in wording.