Ga naar de inhoud

Nieuws over De Tuin van de Koning

  • door

Opzoomer mee

Onze vaste gasten hebben het vast gezien; de tuin is deze zomer prachtig tot bloei gekomen. We zijn heel blij met hoe de tuin erbij ligt, maar we willen meer! En dat kan nu. Er is namelijk weer subisidie binnen. OPZOOMER MEE (bewonersinitiatieven) geeft ons voldoende geld om te starten met de tweede fase. Dat is het stuk bij het ijzeren hek. Hier ligt nu vooral bestrating en er is nog weinig tuin. Maar daar gaat verandering in komen. Er is weer subsidie binnen, met als dank aan OPZOOMER MEE (bewonersiniatieven), en kunnen we een start gaan maken aan de 2e fase, nl het stuk bij het ijzeren hek. Dit gedeelte is nog verhard en weinig tuin.

Geometrische vormen

We starten met het ontharden van dit gedeelte. Dat houdt in dat we de bestrating weghalen en de grond los maken. Zo wordt dit gedeelte één met de tuin die nu al aangelegd is. Toch krijgt het stuk een eigen uitstraling. Het ontwerp is meer geometrisch van vorm. Hierdoor vormt het een mooie verbinding tussen het plein voor het hek, de gebouwen die de tuin omringen en de al bestaande tuin. Kunstenaars gaan de ingang gebruiken om te laden en te lossen én om de tuin nog meer te verbinden met de buurt. 

 

Stand van zaken

Met de vrienden van de tuin zijn we vorige week gestart met het ontharden van dit gedeelte, maar ook het opruimen en het blad. Tuinman Anna: “In de tuin staat een prachtige plataan. Het blad dat hiervan afkomt verteert niet eenvoudig. Daarom verzamelen we alle bladeren, doen we ze in zakken en brengen we ze naar het milieupark. Ik weet zeker dat het daar goed gebruikt kan worden.”

Munter tuinprojecten zal halverwege december gaat starten met het ophogen, inrichten van het ontwerp. Wilt u op de hoogte blijven? Volg dan de ontwikkelingen via Facebook en op onze website.

En de foto's...

Take a peek inside our Wonderworld

De bladeren van de plantaan

is opgeveegd en afgevoerd

Bestrating

is verwijderd

Nu de stenen afvoeren

En wachten tot het weer zomer is!